CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, February 23, 2009

Doraemon mengganas..!!!!



eak doraemon kah ini..??

korang mesti kenal ngan doraemon kan..??
huhu..
sape x kenal angkat kaki..??
hahhah..
tada pe.. sebenarnya daa lame da aku x update blog neh... nie pun sbb rizz yang soh aku bukak ,naik menyampah die tgk blog aku x update.. heheh..


so entry yang terbaru nie nak kongsi pasal citer doraemon...
suatu makhluk ajaib yang jadik pet kesayangan aku...

hahahahh








hasil anatomy badan doraemon




hero..!! bertukar.... hiaapp

dah kenal kan adik2...


So kalau nak tahu, doraemon nie dilahirkan di Jepun pada tahun Januari 1970 oleh Fujiko F. Fujio , da tua da upenyerw doraemon neh.. Alkisahnya doraemon dihantar ke zaman sekarang untuk menolong Nobita, seorang budak yang pemalas, agar keturunan Nobita dapat menikmati kejayaannya daripada terus menderita dari segi kewangan, yang bakal terjadi di masa depan , yang telah diakibatkan oleh kejahilan Nobita. (wahh ayat skema..)

Doraemon jugak pernah dianugerahkan hadiah utama Anugerah Kebudayaan Tezuka Osamu pada tahun 1997 . ( korang dapat..??)

Setahu aku doraemon mula-mula tersiar kat tv1 pada tahun 1992 sehingga tahun 2001 setiap sabtu 7.30 mlm kalu x silap la, then berpindah ke ntv7 2002 (hari Rabu jam 7:30 malam) dan berpindah ke hari Sabtu jam 7.30 malam pada 2003 sehingga la sekarang neh, then dengar-dengar cerita akan beralih ke tv9 pulak pada tahun 2009 menerusi siri doraemon (siri 2005) anime.

kalau x da pelakon pembantu memang tak lengkap kan..?? So mesti kenal jugak kan dengan Nobita nama sebenar Nobita Nobi, Suneo @ sinyu (Suneo Honekawa), Shizuka @ Sizuka (Shizuka Minamoto) dan Giant nama sebenar Takeshi Goda ( waah takeshi Kaneshiro kah..??)

nak kenal dengan diorang nih. scroll ke bawah.

.

.

.

.

.

.

v



dalam putaran jam Giant, Sizuka, Doraemon , Nobita dan Suneo

da kenal kan serba sedikit dengan diorang..?? Doraemon nie nampak baik kan..??pernah dengar parody..?? Alah kiranya pasal selalunya orang buat seakan dengan karya asal tetapi dalam versi kutukan @ kritikan.. Eak.. apa aku cakap neh..?? nak tahu lebih lanjut amik kamus selak je masuk parody neh.. heheh..

Kar sini aku nak kongsi dengan korang doraemon versi jahat..!!!

muahahahha diulang lagi sekali, versi jahat.. muahahahahhh ( gelak la wehh..!!)


.

.

.

v

puas hati..??

Ni ada lagik, layan la korang puas - puas...

muhahahahahhhh






macam mane..??
apa pandangan korang..??? Minat lagik ngan citer doraemon..???

sumber : http://ms.wikipedia.org/wiki/Doraemon

3 kutukan membina:

rizz said...

hehehehehi like doremon yeaaa!! komik pon aku kumpul byk mse tecikkk

Ais Kepal said...

hehe.. comelnye.. afiel pun suka baca komik doremon gak.. ej pe kaba? sihat? lama tak dengar cite..

cuit said...

Salam... aku suka tengok doraemon... ang ang ang..